Buďte připraveni, že američtí hosté jsou mnohem větší bordeláři. My jsme už od mala naučeni po sobě nenechat ani smítko v restauraci, američtí hosté se nad politým ubrusem nebo spadlým jídlem na zem či židli mnohokrát ani nepozastaví a je to součástí jejich kultury stolování. Pokud mezi hosty jsou i děti, představu o následném nepořádku vynásobte.

Busser při úklidu stolů s sebou vezme zásobník – velkou černou nebo šedou nádobu na špinavé nádobí a odpadky nebo přitáhne vozík, kam vše naskládá a odveze do kuchyně. Zbytky jídla vyhodí a o zbytek se postará dishwasher.

Busser musí být připravený na fyzicky náročnější práci na nohou (vezměte si protiskluzové boty) a odnášení plných, někdy i 15-20 kilo vážících zásobníků. Při práci busser pokecá s hosty, doplňuje jim pití, led v zásobníku, nosí na stůl chléb a dressingy či jinak pomáhá číšníkům.

Doporučený příspěvek

Up the Hill for 5 Hours

Another day off and another beautiful hike! Pokračovat ve čtení

Busser je ve většině restaurací pozice placena pevným základem (minimálně $5.00/hod) + dýšky (tips, gratuity). Práci bussera zvládnou určitě i holky. Pokud si nejste jisti svou angličtinou a na práci číšníka si netroufáte, ale chtěli byste pracovat v létě v restauraci, tak pozice busser je ideální na rozmluvení se a poznání, jak fungují americké restaurace.

Co je po busserech obvykle požadováno?

  • úklid a prostíraní stolů
  • průbežné odnášení špinavých talířů
  • doplňování nealkoholických nápojů – standardně nebýva v amerických restauracích zákazníkům účtováno dolití nealka, zákazník platí stejnou cenu za 1 i 3 poháry ledového čaje a podobně
  • pomáhaní číšnikům i dishwasherům
  • úklid v restauraci, vynášení odpadků
  • komunikování s hosty – zeptat se, jestli jim něco nechybí a všechno je ok
  • pomocné práce (sidework) – pulírování skla, leštění příborů, doplňování zásob, doplňování ledu

Jako busser můžete pracovat například v jedné restauraci v Kalifornii.

Tagy článku: #WaT team

Kategorie: Blogy

Podobné články

Blogy, Cestování, Studium v zahraničí

Skotský deníček: Jak jsem ochutnala skotskou wh...

V minulém díle skotského deníčku jsem vám slíbila příběh o tom, jak jsem ochutnala skotskou whisky (pozor ne whiskey, to je... Více

Blogy, Volný čas

Naučila jsem se vážit sama sebe

Instagramové příspěvky Kristýny Dolejšové sleduje přes sto tisíc lidí. Spolu s ní se z nich učí, jak se mít rádi takoví, jací jsou. Hashtag Za normální holky, který blo... Více

Blogy

Bazénový plavčík za oceánem

Víte, jak vypadá takový typický pracovní den plavčíka v Americe? Míša a Marek vám ten svůj popsali. Více

Blogy

Jak jsem (ne)CHTĚLA do USA na plavčíka

Chcete jet na léto pryč, ale bojíte se jet sami? Láká vás práce plavčíka, ale nejste super plavci? Všechno jde. Koukněte na Míšin příběh. Více

To nejnovější z czech-us blogu

Naše brigáda ve Španělsku v roce 2020

Když jsme my všichni na jaře roku 2020 prožívali novou životní realitu, kdy byly dokonce na... Více

Honzy deník z Kanady 2. díl / 14 dní mezi čtyřmi stěnami

Honzy kanadské dobrodružství začalo na konci ledna 2021. Jak probíhala jeho cesta se můžeš... Více

Honzy deník z Kanady 1. díl / Nekonečná cesta do Vancouveru

Honza se díky programu Work and Study vydal do kanadského Vancouveru, kde začiná studovat obor... Více

Můj život v Banffu

Dnes je mi 30 let a nikdy bych nevěřila že se na „stará kolena“ sbalím a odjedu na rok do... Více

Partneři